Week van het badminton

Kom in de week van het badminton eens kennismaken: op woensdag 21 september van 20.00 - tot 21.00 uur en op vrijdag 23 september van 19.00 tot 21.00 uur.


Badminton: een sport die populair is bij mensen van alle leeftijden. Leuk om te doen, gemakkelijk om te leren en goed voor je conditie. Fit, fast en fun!

 

Het is een gezonde sport en door de 'full body work-out' gebruik je bijna alle spieren in je lichaam. Het helpt met het verbeteren van de cardiopulmonaire functie (je hart en longen) en zorgt ervoor dat je lichaam regelmatig op een natuurlijke manier zweet, wat goed is voor de huid. Bij een uur voldoende lichamelijke inspanning is het energieverbruik groot genoeg om het bloedsuikerniveau te verlagen. 
  
Het is een sport met een hoge explosiviteitsfactor, waarbij de shuttle een snelheid kan halen van 300-350 km/uur en daarmee de snelste racketsport ter wereld is. Het wordt in meer dan 138 landen gespeeld met naar schatting ongeveer 100 miljoen beoefenaars. Je loopt per wedstrijd 800 meter en is als sport even zwaar als waterpolo en boksen.


Wvhb