top of page

Koninklijke onderscheiding voor Roel Helwig

Ieder jaar krijgt een klein groepje mensen in Nederland de dag vóór Koningsdag een koninklijke onderscheiding opgespeld. Tijdens deze zogenoemde lintjesregen is het voor iedereen die een aanzienlijke bijdrage levert aan de samenleving mogelijk om een lintje te krijgen. Een onderscheiding krijg je niet zomaar even, ondervond ook onze oud voorzitter Roel Helwig vanochtend.


Slechts een handjevol leden waren van begin tot eind op de hoogte. Na maanden van voorbereiden, geheimhouden en leugens kreeg Roel vanochtend door burgemeester Sjors Fröhlich zijn koninklijke onderscheiding opgespeld wegens het uitvoeren van ruim 25 jaar vrijwilligerswerk binnen onze badmintonvereniging.


Na het opspelden van het lintje hield de burgemeester nog een toespraak om toe te lichten waarom Roel zijn onderscheiding gekregen heeft:


“Volgens zeggen is er eigenlijk geen activiteit binnen de vereniging waar u niet bij betrokken bent. Mensen omschrijven u als een behulpzame duizendpoot. Maar ook een sociaal persoon, iemand die altijd het beste voor heeft met iedereen. Er zijn van die mensen die een vereniging maken, een gezicht geven. En als iets duidelijk is, meneer Helwig, dan is het dat u BadmintonClub Vianen draagt.”

Namens de hele vereniging bedanken wij Roel voor zijn jarenlange inzet en feliciteren hem natuurlijk met zijn koninklijke onderscheiding als lid in de orde van oranje-nassau!
99 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page